Shape4all automatiseert bedrijven op basis van Microsoft Dynamics NAV. De oplossing voor handels en groothandelsbedrijven binnen het midden en kleinbedrijf. Shape4Trade ondersteunt handelsbedrijven in het gehele order en logistiek proces op basis van Microsoft Dynamics NAV.

Shape4Trade is ontwikkeld op basis van jaren lange ervaring en expertise binnen verscheidene groothandelsbedrijven. Hierbij ligt het doel op het vereenvoudigen van het aantal stappen en het beter aansluiten van de verscheidene afdelingen en werkprocessen binnen de automatiseringsoplossing. Overzicht en transparantie binnen het systeem, waardoor u uw leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid verhoogd.

Het verhogen van de leverbetrouwbaarheid is het toewijzen van uw technische en economische voorraad aan uw verkooporders. Dit resulteert in het inzichtelijk brengen en het bewaken van uw backorderorders. Besteladviezen op basis van historische verkopen, seizoenspatronen en bestelparameters.

Zowel de eerste als de laatste stap in het proces wordt de kredietbewaking genoemd. Deze bewaking zorgt voor het blokkeren van versturen van de verkooporder naar de logistieke afdeling, maar tevens ook de laatste stap het blokkeren van de pakbonnen vanuit de kredietbewaking. U beheerst met deze module uw debiteurenbewaking.

Verkoop

Efficiente voorraadbeheersing voor de groothandelU kunt werken met meerdere magazijnen , waarbij u per magazijn het logistiekproces parameteriseerd, zoals het automatisch toewijzingen van de technische en economische voorraad of bestelde inkooporders aan uw verkooporders. Ieder artikel kunt u inrichten voor partij of serienummer registratie, verwijderingsbijdrage of bestelartikel. Met behulp van barcode scanning kunt u de inkomende en uitgaande goederen, loop- en verzamellijsten vereenvoudigen binnen uw logistieke afdeling.

Besteladviezen

Het juist inkopen op basis uw voorraadadministratie en gebaseerd op bestelparameters met o.a. reorderpoint, minimale bestel aantallen en ijzere voorraad, maar ook direct inkopen op basis van verkooporders. Meerder processen sturen uw inkoopadministratie en besteladviezen. Het besteladvies geeft uw inkoper inzicht in de historische verkopen, rekening houden met uitzonderingen, bepaald de inkoper de verwerking van het voorstel tot inkooporder.

Leverbetrouwbaarheid

Reserveer direct verkooporders aan de beschikbare voorraad en lopende inkooporders. Verhoog uw leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid met een juist toegezegde verzenddatum. Door de koppeling tussen uw voorraad, inkoop en verkooporders heeft u direct inzicht in uw backorders.