Shape4all heeft een volledige papierloze orderpickng systeem ontwikkeld. Het orderpicking systeem stuurt uw orderpickers via de optimale routing door uw magazijn. De verzendingen worden klaargezet in het systeem en op basis van artikelparameters, worden 1 of meerdere pickbonnen gegenereerd. Deze parameters zijn vrij te definieren in verschillende zones, locaties en orderpicker. Per zone en-of locaties wordt een orderpickergroep toegekend, veelal op basis van omgevingtemparatuur, routing of overige condities. Nadat alle pickbonnen zijn verzameld, kan de verzending worden verwerkt tot een complete afleverbon.

Openstaande verzendingen

Software voor de groothandelHet verzendoverzicht geeft de logistiek manager inzicht de actuele workload van de orderpickers. De uitsplitsing van een verzending is direct inzichtelijk, waarbij een orderpicker en andere orderpicker kan aansturen. De orderpicker kan worden aangestuurt met minimale pickhoeveelheden, waarbij de manager meerdere te rapen goederen van meerdere verzendingen aan 1 orderpicker kan toewijzen. En op basis van routing wordt het proces opgestart.

Orderpick overzicht

De orderpicker kan 1 of meerdere pickorders opvragen op basis van zijn eigenschappen voor het orderpickproces. Onderscheid tussen food en non-food, vers, vlees, AGF em vriezer. Ieder pickorder kan de orderpicker accepteren of terugsturen. Het orderpicken geschied op basis van optimale magazijn routeplaning en barcode scanning. Orderpickers kunnen beslissen enkelvoudige als meerdere orders te picken. Historie van wie heeft welke pickorder gepickt met het aantal coli.

Orderpicken met touchscreen en barcode scanning

Nadat het proces is opgestart, wordt de orderpicker door het magazijn gestuurt. De gewenste en benodigde informatie van het artikel is direct af te lezen. Het te rapen aantal, met controle voor het aantal en op basis van EAN code. De locatie van producten op de orderverzamelaar wordt direct aangegeven. Mede is inzichtelijk in de volgende drie te rapen producten. Artikelen kunnen doorschuiven of overslaan en eerste naar de volgende zijn directe mogelijkheden.